Yleistä

Rekisteröidy palveluumme ja luo uusi laskupyyntö ohjeiden mukaisesti laskutusjärjestelmämme kautta.
Liittyminen on maksutonta eikä se velvoita palvelun käyttön. Voit myös perua rekisteröitymisesi milloin tahansa. Palvelumaksun veloitamme vasta palkanmaksun yhteydessä.

floy.fi:n Palvelumaksu on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta tai minimiveloitus 12 euroa.Minimiveloitusta käytetän, jos palkanmaksuun yhdistettyjen laskujen arvolisäveroton loppusumma on alle 300 euroa. Palvelumaksu veloitetaan vasta palkanmaksun yhteydessä ja samaan palkanmaksuun voit yhdistä useamman laskun.

floy.fi ei peri muita maksuja palvelun käytöstä. Sen sijaan tilitämme kaikki palkanmaksuun liittyvä verot, pidätykset, eläkkeet ja vakuutusmaksut. Huomaathan siis, että et saa koko laskutussummaa itsellesi, koska siitä maksetaan myös työntekijän pidätykset, arvonlisävero ja työnantajamaksut. Palkkalaskurilla voit laskea paljonko sinulle jä laskutussummasta käteen ja tarkastella verojen ja palvelumaksun märä sekä nettopalkan osuutta tarkemmin.

Me hoidamme työsi laskutuksen helposti, etkä tarvitse omaa yritystä. Mahdollistamme yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista ja riskejä. Nauti tekijänä yrittäjän vapaudesta nostaen palkkaa juuri silloin kuin sinulle sopii.
Verotuksellisesti olet palkansaaja. Jokaisen toimeksiannon ajaksi muodostuu määräaikainen työsuhde. Työvoimapoliittisesti ja eläkevakuuttamisen kannalta laskutuspalveluiden kautta tehty työ luetaan yrittäjämäisesti tehdyksi työksi.
floy.fi hoitaa aina kaikki työnantajavalvoitteet asianmukaisesti tilaajavastuulain edellyttämällä tavalla.

Liikeideasi testaaminen on erittäin yksinkertaista ja riskitöntä laskuttaessasi palvelumme kautta; et sitoudu yrittäjän velvollisuuksiin ja päset aloittamaan työt heti ja voit keskittyä paperisodan sijaan omaan osaamiseesi.

Rekisteröidyttyäsi palveluun voit luoda ensimmäisen laskun vaikka samantien. Kokeillessasi kevytyrittäjyyttä et menetä mahdollisuutta starttirahaan. Jos myöhemmin pättäisitkin ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi, on se paljon helpompaa. Tuolloin sinulla on jo valmiita asiakkaita ja kokemusta markkinointi- ja myyntityöstä.

Jos kuitenkaan markkinoilta ei löydy tarpeeksi tilausta ideallesi, kevytyrittäjänä voit lopettaa toimintasi nopeasti ja täysin ilman hankalaa byrokratiaa. Mikäli perustat oman yrityksen eikä yritys kannatakaan, on sen lopettaminen hankalaa. Perustaessasi yrityksen olet myös luopunut työntekijän työttömyysturvasta ja sen takaisinsaaminen on aikaavievä.

Mikäli liikevaihtosi vaihtelee kausittain tai on pienehkö niin floy.fi -palvelu on järkevämpi ratkaisu. Edullinen palvelumaksumme lasketaan vain laskutuksesta eikä mitän juoksevia kuukausikuluja ole. Yrittäjänä kiinteiden kulujen märä kuukausitasolla voi olla hyvinkin huomattava suhteessa liikevaihtoon.

Oman yrityksen kannattavuus riippuu taas siitä onko sinulla miten laaja asiakaskunta joka takaa vakiintuneet tulot ja paljonko yrityksen hallinnollisia asioita joutuu teettämän ulkopuolisilla. floy.fi:n kautta toimiessasi sinulle kertyy myös normaalia työeläkettä.

Toimiessa floy.fi:n kautta et perusta omaa yritystä vaan olet meidän palkansaaja; näin et myöskän menetä mahdollisuutta starttirahaan. Mikäli pätät myöhemmin perustaa oman yrityksen ja haet starttirahaa, voidaan aiemmin harjoitettu yrittäjämäinen toiminta floy.fi:n -palvelun kautta katsoa puoltavaksi asiaksi.

Palkka

Rekisteröinnin yhteydessä antamasi tiedot, Tilinumerosi, Laskutettavan yhteystiedot, yhteyshenkilön nimi, mitä laskutetaan eriteltynä, alv, sovittu eräpäivä. Tarkemmat ohjeet lasku luomiseen löydät tältä.
Pienempien laskujen lähettäjät kerävät tiliä pidemmän aikaa ja ilmoittavat meille, kun haluavat nostaa palkan. Jotkut ovat sopineet kanssamme, että haluavat palkan aina esm. kuun viimeisenä päivänä, kun taas isojen yksittäisten laskujen lähettäjät ilmoittavat usein jo laskumäräystä tehdessän haluavansa palkan maksettavaksi, kun asiakkaan suoritus on saapunut. Eli voit sopia kanssamme kerätkö useamman laskun sisän ennen tilittämistä ja milloin haluat summat tilitettäväksi. Kätevä eikös vain?
Joka palkanmaksun yhteydessä saat palkkaerittelyn sähköpostiisi.
Kyllä, katso kohta Milloin saan palkkani ylenpänä
Palkka märäytyy laskutussumman perusteella siten, että laskutuksesta vähennetän ensiksi arvonlisävero, sitten floy.fi:n komissio ja pakolliset työnantajamaksut, minkä jälkeen muodostuu bruttopalkka. Bruttopalkasta tilitetän ennakonpidätys (vero) sekä TyEL- ja työttömyysvakuutusmaksu. Bruttopalkkaa jä arvonlisäverottomasta laskutussummasta noin 76-71%

Palkkalaskurin antama arvo on vain arvio. Muun muassa työntekijän ikä ja ammattiryhmä vaikuttavat todelliseen palkkaan, tarkka summa ilmoitetaan laskutuksen yhteydessä em. tietojen perusteella.

Tilitettävä summa ei ole sama, jonka laskutat asiakkaalta. Vähennämme laskutetusta summasta kaikki pakolliset työnantajakulut sekä pidätämme veroprosenttisi mukaisen ennakonpidätyksen palkasta.

Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus on pakollinen, kun kaikki seuraavat ehdot täyttyvät kohdallasi:

  • Työtulosi 1.5.2017 alkaen ovat vähintän 7645,25 euroa 12 kuukauden ajanjaksolla.
  • Kevytyrittäminen laskutuspalvelun kautta on toistuvaa eli lähetät useamman kuin yhden laskun tai toimintasi kauttamme jatkuu vähintän neljä kuukautta.
  • Olet 18-67 -vuotias.
  • Et saa työeläkelakien mukaista vanhuuseläkettä.

YEL-vakuutuksen voit ottaa myös jälkikäteen; se on kuitenkin otettava 6 kuukauden sisällä siitä, kun YEL-vakuuttamisen ehdot täyttyvät, jotta laiminlyömiskorotukselta voidaan välttyä.

YEL-vakuutuksen maksu on lakisäteisenä märätty prosenttiosuus itse arvioimastasi YEL-työtulosta eli laskutuspalvelun kautta toimiessasi bruttopalkastasi ja se on sama kaikille työeläkeyhtiöstä riippumatta.

Vuonna 2017 YEL-maksuprosentit ovat:

  • 18-52-vuotiailla 24,10%
  • 53-62-vuotiailla 25,60%
  • 63 vuotta täytettyäsi seuraavan vuoden alusta 24,10 %

Siirryttäessä TyEL-maksun piiristä YEL-maksun piiriin katsotaan yrittäjyys aloitetuksi siirtymishetkellä. Ensimmäistä kertaa YEL:in piirin tulevana aloittavana yrittäjänä saat kuitenkin automaattisesti 22 %:n alennuksen toiminnan ensimmäiseltä 48 kuukaudelta.

Kevytyrittäjät siirtyvät 1.5.2017 alkaen yrittäjän eläkevakuutukseen eli YEL-vakuutuksen piiriin johon työtulo liittyy. Yrittäjänä olet velvollinen ilmoittamaan työtulosi itse.

Bruttopalkka ei ole sama asia kuin työtulo, mutta arvoioitaessa YEL-vakuutuksen minimirajan 7645,25 euroa täyttymistä bruttopalkkaa käytetän hyödyksi kevytyrittäjien kohdalla

Työtulo on summa, jonka voisit maksaa palkkana yhden vuoden aikana jollekulle samaa työtä tekevälle. Päsäntöisesti kevytyrittäjien bruttotulo on vähintän työtuloa vastaava märä, joten bruttopalkka on tällöin hyvä lähtökohta työtuloa arvioitaessa. Jos oman työtulon arvioiminen tuntuu hankalalta, kysy neuvoa rohkeasti asiakaspalvelultamme.

YEL-työtuloa kannataa arvioida realistisesti ja rehellisesti mahdollisimman totuudenmukaisesti. Sinulle kertyy eläkettä tämän pohjalta ja se vaikuttaa muuhunkin sosiaaliturvaasi. Alle YEL-vakuutuksen ottamiselle märätyn työtulon minimirajaa (7645,25 euroa) jävillä laskuttajilla ei ole velvollisuutta ottaa vakuutusta.

Laskutus

Tottakai voit laskuttaa. Tarvitsemme verokortin viimeistän siinä vaiheessa kun haluat saada palkan. Verokortti kannattaa toimittaa ajoissa niin palkanmaksu voidaan suorittaa ilman turhia odotteluja.
Voit laskea karkeasti nettolaskurillamme paljonko sinun tulee laskuttaa saadaksesi tietyn suuruisen palkan tilillesi. Laskuri toimii myös kätevänä apuna, suunnittelet hintaa palvelullesi.
Rekisteröidyttäessi palvelumme käyttäjäksi saat aktivoinnin yhteydessä tunnukset ja käyttö-ohjeen laskutusportaaliimme.
Arkisin saman päivän aikana.Tarkistamme aina laskun tiedot ennen sen lähettämistä.Mikäli antamissasi laskutustiedoissa on epäselvyyksiä, otamme sinuun yhteyttä ennen laskun lähettämistä.

Työsi lisäksi voit laskuttaa matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita, työkalukorvauksia, yms. Voit sopia näiden hinnat toimeksiantajasi kanssa suoraan. Laskutettavat matkakulut eivät liity verotuksessa vähennettäviin verottajan ohjeiden mukaisiin enimmäismäriin vaan nekin voitte sopia vapaasti.

Palkanmaksun kannalta nämä eivät ole verotuksellisesti korvattavia kuluja, vaan ne siirtyvät normaalisti palkaksesi laskun loppusumman perusteella.

Yrityksille hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa (esim. 1000 euroa, +ALV). Yksityishenkilöille puolestaan aina arvonlisäverollisilla hinnoilla (esim. 1240 euroa, sisältäen ALV:n) .

Voit laskuttaa kaikilla käytössä olevilla alv-kannoilla, myös arvonlisäveroton laskutus ja känteinen ALV onnistuu. Alastasi johtuen voi arvonlisävero laskussa olla pienempi, sillä laskutamme alasi arvonlisäveron mukaisesti.

Ilmoittaessasi tarjoamasi palvelun myyntihinnan, muista aina mainita onko hinta arvonlisäverollinen (sis.alv 24%) vai arvonlisäveroton (alv 0%). Yksityishenkilöille hinnat on aina ilmoitettava arvonlisäverollisina.

Yksityiset asiakkaasi saavat palveluistasi kotitalousvähennyksen työn osuudelta, mikäli palvelutarjontasi täyttä verottajan ehdot. Laskumäräykseen sinun tulee kuitenkin aina eritellä työn ja materiaalien osuus, oli kyseessä tuntiveloitus tai urakkahinta.
Periaatteessa alarajaa ei ole. On kuitenkin huomioitava minimipalkkasädökset, sekä palvelumaksumme.

Verot, kulut ja verovapaat korvaukset

Mikäli verottaja on toimittanut muutosverokortin sinulle sähköisesti (PDF) niin voit toimittaa sen meillekin sähköpostilla.

Verokortti tulee lähettä viimeistän palkanmaksun ajankohtaan mennessä.Mikäli verokorttia ei toimiteta, joudumme tekemän verottajan ohjeiden mukaisen 60% ennakonpidätyksen palkastasi.

Alla on lueteltu yleisimmät verokortit ja niiden toimitustavat:

Pätoimen palkkatulon verokortin tarvitsemme alkuperäisenä postitse lähetettynä.

Sivutulon verokortista ja Freelance verokortista riittä kopio, jonka voit lähettä vaikka skannattuna sähköpostilla.

Muutosverokorttin voit toimittaa silloin kun

  • sinulla on pätyö johon olet jo toimittanut Pätoimen verokortin
  • tulosi ovat muuttuneet
  • sivutulon prosentti tuntuu turhan korkealta

Muutosverokortti kannattaa tilata netistä suoraan meidän osoitteeseena Vero.fi verokorttipalvelusta

Osoitteemme on:

Floy Oy

Vaskihuhdantie 1-3 B14

00740 Helsinki

asiakaspalvelu@floy.fi

Jos verottaja on toimittanut muutosverokortin sinulle sähköisesti (PDF) niin voit toimittaa sen meillekin sähköpostilla. Sivutulo- tai Freelance verokortista riittä kopio, jonka voit lähettä vaikka skannattuna sähköpostilla.
Verovapaita korvauksia voidaan maksaa verottajan märäysten mukaisesti.

Työstä aiheutuneet kulusi ovat päsäntöisesti vähennyskelpoisia ja ne korvataan verottajan märäysten mukaisesti. Tälläisiä kuluja ovat esim: päiväraha, puolipäiväraha, kilometrikorvaukset, ateriakorvaus sekä tarvikekulut(materiaalit, työvälineet sekä markkinointi).

Kulut maksetaan palkanmaksun yhteydessä, ja ne lasketaan ennen palkanmaksua. Tuolloin palkkasummasi vastaa työsi tulosta, ja näin ollen verot ja sivukulut pienenevät.

Vähennettävän tuotteen hinta voi olla korkeintaan 500€. Mikäli hankinnassa oleva tuote on tätä kalliimpi, tulee lupa pyytä aina etukäteen. Yli 1000€:n hankinnat voit vähentä omassa veroilmoituksessasi.

Vähennyksiin emme voi hyväksyä hankintoja, joihin voi liittyä yksityiskäyttöä, esim. puhelin, nettiyhteys, tietokone jne. Näitä kuluja voit vähentä omassa veroilmoituksessasi, mikäli verottaja katsoo näiden olleen tarpeellisia työsi tekemiseen.

Kirjanpitolain mukaisesti tarvitsemme kuluistasi kuitit, katso ohje seuraavasta kohdasta.

Kulutositteet eli kuitit voit lähettä meille joko postitse tai skannatuna tiedostot PDF tai JPG muodossa sähköpostin liitteenä. Jos toimitat sähköisesti niin säilytä alkuperäiset itselläsi palkanmaksuun asti. Skannaa kuitit tai ota niistä kuvat vaikka kännykän kameralla. Tarkista kuvien selkeys ennen lähettämistä. Kirjoita sähköpostin aiheeksi sen laskun numero, johon tositteet liittyvät. Tarvittaessa liitä mukaan myös selvitys siitä, miten kulut liittyvät laskuttamaasi työhön. Kätevimmin toimitat ne meille sähköpostilla osoitteeseemme asiakaspalvelu@floy.fi

Vakuutukset, eläkkeet ja työttömyysturva

Et tarvitse omia vakuutuksia - Huolehdimme vakuuttamisestasi. Toimiessasi meidän kautta olemme vakuuttaneet sinut työnantajan lakisäteisillä vakuutuksilla.

Maksetut korvaukset pienentävät työttömyysturvaa ja saat soviteltua päivärahaa mikä Käytännössä sovittelu tarkoittaa sitä, että päivärahastasi vähennetän puolet saamastasi palkasta. Tarkempaa tietoa tästä saat päivärahan maksajalta.

Mikäli työllistyt kokopäiväisesti laskuttamalla kauttamme, et ole työtön työnhakija etkä näinollen ole oikeutettu työttömyyskorvaukseen. Kokopäiväiseksi työskentelyksi tulkitaan yleensä 80% tai yli menevä aika tavanomaisesta työajasta ja pätöksen kokopäiväisyydestä tekee työvoimaviranomainen.

Kun tarvitset palkkatodistuksia, työtodistusta tai työsopimusta, saat ne pyynnöstäsi meiltä maksutta.

Rakennusala

Käännetyssä arvonlisäverovelvollisuudessa verovelvollinen on palvelun ostaja eikä myyjä (kuten normaalisti). Käännettyä verovelvollisuutta sovelletaan, jos kumpikin allaoleva ehto täyttyy:

1. palvelu on rakentamispalvelua tai työvoiman vuokrausta rakentamispalvelua varten

2. ostaja on elinkeinonharjoittaja, joka toiminnassaan muutoin kuin satunnaisesti myy rakentamispalvelua. Ostaja voi olla myös ns. välimies, joka myy edelleen rakentamispalvelua edellä mainitulle elinkeinonharjoittajalle.

Käännettyä verovelvollisuutta ei sovelleta esimerkiksi silloin, kun rakentamispalvelua ostaa yksityishenkilö.

Eli kun myydään rakentamispalvelua yrityksille on arvonlisävero 0%, mutta kun myydään yksityisille niin Alv on 24%.
FLOY Oy on Tilaajavastuu.fi -palvelun Luotettava kumppani. Tämä antaa sinulle, sekä työntilaajalle varmuuden, että toimimme lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Pyynnöstä toimitamme tilaajavastuulain mukaisen todistuspaketin sähköpostilla veloituksetta.

Valttikortit ovat työturvallisuuslain mukaiset kuvalliset henkilötunnisteet rakennustyömaalle. Useimmilla työmailla vaaditaan Valttikortti, me tilaamme sinulle Valttikortin, jos työmaasi sellaista vaatii.

Toimi näin:

- Toimita alkuperäinen verokorttisi meille postissa (ellei se jo ole meillä)

- Lähetä sähköpostilla selkeä kasvokuva itsestäsi

- Tilaamme sinulle Valttikortin

Toimitus tulee postitse suoraan sinulle. Toimitus kestää noin 14 päivää siitä kun olemme vastaanottaneet kaikki tilaukseen tarvittavat tiedot ja valokuvan.

Maksamme laskun suoraan toimittajalle ja vähennämme summan automaattisesti ennen palkanlaskentaa. Kortti maksaa noin 39€.

floy.fi muuttaa saatavat rahoiksi vaivattomasti