Yleistä

Rekisteröidy FLOY Kevytyrittäjäksi ja luo uusi lasku ohjeiden mukaisesti laskutusjärjestelmämme kautta.
Liittyminen on maksutonta, eikä se velvoita palvelun käyttöön. Voit myös perua rekisteröitymisesi milloin tahansa. Palvelumaksun veloitamme vasta palkkiomaksun yhteydessä.

FLOY:n palvelumaksu on vain 4% (+alv) laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta. Palvelumaksu veloitetaan vasta palkkiomaksun yhteydessä ja samaan maksusuoritukseen voit yhdistä useamman laskun.

Lisäksi FLOY pidättää verottajalle veroprosenttisi mukaisen ennakonpidätyksen ja mahdollisen arvonlisäveron sekä huolehtii lakisääteisestä SOTU-maksustasi. Kaikki FLOY Kevytyrittäjät ovat automaattisesti tapaturmavakuutettuja (kevytyrittäjän tapaturmavakuutus). SOTU:n osuus on 0.77% (+alv) ja vakuutusmaksun osuus on 2,86% (+alv) laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta.

Arvonlisäverolliset maksut voit vähentää tulonhankkimiskustannuksina omassa verotuksessasi.

Me hoidamme työsuorituksesi laskuttamisen puolestasi ja tilitämme työkorvauksen tilillesi. Et siis tarvitse lainkaan omaa yritystä. FLOY Kevytyrittäjänä olet verotuksellisesti palkansaaja. Voit keskittyä ansaitsemaan omalla ammattitaidollasi ja jättää yritystoimintaan liittyvän byrokratian FLOY:n huoleksi. FLOY Kevytyrittäjänä voit nauttia yrittäjän vapaudesta nostaen palkkaa juuri silloin kuin sinulle sopii.
Verotuksellisesti olet palkansaaja. Jokaisen toimeksiannon ajaksi muodostuu määräaikainen työsuhde. Työvoimapoliittisesti ja eläkevakuuttamisen kannalta FLOY:n kautta tehty työ luetaan yrittäjämäisesti tehdyksi työksi. Koska varsinaista työsuhdetta kevytyrittäjän ja FLOY:n välillä ei ole, käytetään termejä palkkio tai työkorvaus palkan sijasta.
FLOY hoitaa aina kaikki työnantajavalvoitteet asianmukaisesti tilaajavastuulain edellyttämällä tavalla.

Kannattaa. Voit testata riskittä liikeideasi aloittamalla FLOY Kevytyrittäjänä. Sinun ei tarvitse sitoutua yrittäjän velvollisuuksiin, pääset aloittamaan työt heti ja voit keskittyä paperisodan sijaan oman ammattitaitosi hyödyntämiseen.

Rekisteröidyttyäsi palveluun voit luoda ensimmäisen laskun vaikka samantien. Kokeillessasi FLOY Kevytyrittäjyyttä et menetä mahdollisuutta starttirahaan. Jos myöhemmin päättäisitkin ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi, on se paljon helpompaa; sinulla on jo valmiita asiakkaita ja kokemusta markkinointi- ja myyntityöstä.

Jos markkinoilta ei löydy tarpeeksi tilausta ideallesi, kevytyrittäjänä voit lopettaa toimintasi nopeasti ja täysin ilman hankalaa byrokratiaa. Mikäli perustat oman yrityksen eikä yritys kannatakaan, on sen lopettaminen hankalaa. Perustaessasi yrityksen olet myös luopunut työntekijän työttömyysturvasta ja sen takaisin saaminen on aikaavievää. Kevytyrittäjyyden lopettaminen onnistuu pelkällä lopettamisilmoituksella YEL-rekisteriin.

Mikäli liikevaihtosi vaihtelee kausittain tai on pienehkö, niin FLOY:n palvelu on järkevämpi ratkaisu. Edullinen palvelumaksumme lasketaan vain laskutuksesta eikä mitään juoksevia kuukausikuluja ole. Yrittäjänä kiinteiden kulujen määrä kuukausitasolla voi olla hyvinkin huomattava suhteessa liikevaihtoon.

Oman yrityksen kannattavuus riippuu siitä onko sinulla riittävän laaja asiakaskunta, joka takaa vakiintuneet tulot ja paljonko yrityksen hallinnollisia asioita joutuu teettämän ulkopuolisilla.

Toimiessasi FLOY Kevytyrittäjänä et perusta omaa yritystä vaan olet FLOY:n palkansaaja; näin et myöskään menetä mahdollisuutta starttirahaan. Mikäli päätät myöhemmin perustaa oman yrityksen ja haet starttirahaa, voidaan aiemmin harjoitettu yrittäjämäinen toiminta FLOY:n kautta katsoa puoltavaksi asiaksi.

Palkka

Tarvitsemme vain rekisteröinnin yhteydessä antamasi tiedot; tilinumerosi palkanmaksua varten, laskutettavan yhteystiedot, yhteyshenkilön nimen, laskutusperusteen (mitä laskutetaan eriteltynä), alv-prosentin ja laskun eräpäivän.

Pääsääntöisesti maksamme palkkiosi kun laskuttevan toimeksiantajan suoritus näkyy järjestelmässämme. Voit myös sopia kanssamme keräätkö useamman laskun sisään ennen tilittämistä ja milloin haluat summat tilitettäväksi. Kätevää - eikö vain?

Saat tekstiviestillä ilmoituksen palkkion maksamisesta. Saat myös jokaisen palkanmaksun yhteydessä palkkaerittelyn sähköpostiisi.

Sinulle "käteen" jäävän palkkio-osuuden näet palkkalaskuristamme.

Palkkalaskurin antama laskelma on tarkka. Se sisältää FLOY:n pidättämät maksut ja kulut. Voit lisätä siihen ennakonpidätysprosenttisi. Ainoa kulu, joka ei palkkalaskuriin sisälly on YEL-maksu.

Tilitettävä summa ei ole sama, jonka laskutat asiakkaalta. Vähennämme laskutetusta summasta pakollisen SOTU-maksun, vakuutukset sekä pidätämme veroprosenttisi mukaisen ennakonpidätyksen palkasta.

Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus on pakollinen, kun kaikki seuraavat ehdot täyttyvät kohdallasi:

 • Työtulosi 1.5.2017 alkaen ovat vähintän 7799,37 euroa 12 kuukauden ajanjaksolla.
 • Kevytyrittäminen laskutuspalvelun kautta on toistuvaa eli lähetät useamman kuin yhden laskun tai toimintasi kauttamme jatkuu vähintään neljä kuukautta.
 • Olet 18-67 vuotias.
 • Et saa työeläkelakien mukaista vanhuuseläkettä.

YEL-vakuutuksen voit ottaa myös jälkikäteen; se on kuitenkin otettava 6 kuukauden sisällä siitä, kun YEL-vakuuttamisen ehdot täyttyvät, jotta laiminlyömiskorotukselta voidaan välttyä.

YEL-vakuutuksen maksu on lakisääteisenä määrätty prosenttiosuus itse arvioimastasi YEL-työtulosta eli laskutuspalvelun kautta toimiessasi bruttopalkastasi ja se on sama kaikille työeläkeyhtiöstä riippumatta.

Vuonna 2019 YEL-maksuprosentit ovat:

 • 18-52-vuotiailla 24,10%
 • 53-62-vuotiailla 25,60%
 • 63 vuotta täytettyäsi seuraavan vuoden alusta 24,10 %


Siirryttäessä TyEL-maksun piiristä YEL-maksun piiriin katsotaan yrittäjyys aloitetuksi siirtymishetkellä. Ensimmäistä kertaa YEL:in piirin tulevana aloittavana yrittäjänä saat kuitenkin automaattisesti 22 %:n alennuksen toiminnan ensimmäiseltä 48 kuukaudelta.

Esimerkiksi:
Mikäli ilmoitat YEL-työtuloksesi minimin eli alarajan, joka on 7799,37 € tällöin YEL-vakuutuksen hinta vuodessa olisi uuden yrittäjän alennuksen jälkeen 1 466 €. Mikäli työtulosi olisi 20 000 € YEL-vakuutuksen hinta olisi tällöin 3 671€ vuosittain.

Kevytyrittäjät siirtyvät 1.5.2017 alkaen yrittäjän eläkevakuutukseen eli YEL-vakuutuksen piiriin johon työtulo liittyy. Yrittäjänä olet velvollinen ilmoittamaan työtulosi itse.

Bruttopalkka ei ole sama asia kuin työtulo, mutta arvoioitaessa YEL-vakuutuksen minimirajan 7799,37 € täyttymistä bruttopalkkaa käytetään hyödyksi kevytyrittäjien kohdalla

Työtulo on summa, jonka voisit maksaa palkkana yhden vuoden aikana jollekulle samaa työtä tekevälle. Pääsääntöisesti kevytyrittäjien bruttotulo on vähintän työtuloa vastaava määrä, joten bruttopalkka on tällöin hyvä lähtökohta työtuloa arvioitaessa. Jos oman työtulon arvioiminen tuntuu hankalalta, kysy neuvoa rohkeasti asiakaspalvelustamme.

YEL-työtuloa kannataa arvioida realistisesti ja mahdollisimman totuudenmukaisesti. Sinulle kertyy eläkettä tämän pohjalta ja se vaikuttaa muuhunkin sosiaaliturvaasi. Alle YEL-vakuutuksen ottamiselle määrätyn työtulon minimirajaa (7799,37 €) jäävillä laskuttajilla ei ole velvollisuutta ottaa vakuutusta.

Laskutus

Validius Group Oy on yhteistyökumppanimme, joka on tuottanut laskutuspohjamme. Validius toimii myös perintätoimistonamme ja seuraa reskontraamme. Validius on siis turvaamassa FLOY Kevytyrittäjien saatavia.
Voit laskuttaa. Tarvitsemme verokortin viimeistään siinä vaiheessa kun haluat saada palkan. Verokortti kannattaa toimittaa ajoissa niin palkanmaksu voidaan suorittaa ilman turhia odotteluja.
Voit laskea palkkalaskurillamme paljonko sinun tulee laskuttaa saadaksesi tietyn suuruisen palkan tilillesi. Laskuri toimii myös kätevänä apuna, kun suunnittelet hintaa palvelullesi.
Rekisteröityessäsi palvelumme käyttäjäksi saat aktivoinnin yhteydessä tunnukset ja käyttö-ohjeen laskutusportaaliimme.
Arkisin saman päivän aikana.Tarkistamme aina laskun tiedot ennen sen lähettämistä. Mikäli antamissasi laskutustiedoissa on epäselvyyksiä, otamme sinuun yhteyttä ennen laskun lähettämistä.

Työsi lisäksi voit laskuttaa matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita, työkalukorvauksia, yms. Voit sopia näiden hinnat toimeksiantajasi kanssa suoraan. Laskutettavat matkakulut eivät liity verotuksessa vähennettäviin verottajan ohjeiden mukaisiin enimmäismääriin vaan nekin voitte sopia vapaasti.

Palkanmaksun kannalta nämä eivät ole verotuksellisesti korvattavia kuluja, vaan ne siirtyvät normaalisti palkaksesi laskun loppusumman perusteella.

Yrityksille hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa (esim. 1000 euroa, +ALV). Yksityishenkilöille puolestaan aina arvonlisäverollisilla hinnoilla (esim. 1240 euroa, sisältäen ALV:n).

Voit laskuttaa kaikilla käytössä olevilla alv-kannoilla, myös arvonlisäveroton laskutus ja käänteinen ALV onnistuu. Alastasi johtuen voi arvonlisävero laskussa olla pienempi, sillä laskutamme alasi arvonlisäveron mukaisesti.

Ilmoittaessasi tarjoamasi palvelun myyntihinnan, muista aina mainita onko hinta arvonlisäverollinen (sis.alv 24%) vai arvonlisäveroton (alv 0%). Yksityishenkilöille hinnat on aina ilmoitettava arvonlisäverollisina.

Yksityiset asiakkaasi saavat palveluistasi kotitalousvähennyksen työn osuudelta, mikäli palvelutarjontasi täyttää verottajan ehdot. Laskumääräykseen sinun tulee kuitenkin aina eritellä työn ja materiaalien osuus, oli kyseessä tuntiveloitus tai urakkahinta.

Periaatteessa alarajaa ei ole.

Verot, kulut ja verovapaat korvaukset

Mikäli verottaja on toimittanut muutosverokortin sinulle sähköisesti (.PDF-muodossa) niin voit toimittaa sen meillekin sähköpostilla.

Verokortti tulee lähettää viimeistään palkanmaksun ajankohtaan mennessä. Mikäli verokorttia ei toimiteta, joudumme tekemään verottajan ohjeiden mukaisen 60% ennakonpidätyksen palkastasi.

Alla on lueteltu yleisimmät verokortit ja niiden toimitustavat:

Päätoimen palkkatulon verokortin tarvitsemme alkuperäisenä postitse lähetettynä.

Sivutulon verokortista ja Freelance verokortista riittä kopio, jonka voit lähettää vaikka skannattuna sähköpostilla.

Muutosverokorttin voit toimittaa silloin kun

 • sinulla on päätyö johon olet jo toimittanut päätoimen verokortin
 • tulosi ovat muuttuneet
 • sivutulon prosentti tuntuu turhan korkealta

Muutosverokortti kannattaa tilata netistä suoraan meidän osoitteeseen Vero.fi verokorttipalvelusta

Osoitteemme on:

Floy Oy

Vaskihuhdantie 1-3 B14

00740 Helsinki

asiakaspalvelu@floy.fi

Jos verottaja on toimittanut muutosverokortin sinulle sähköisesti (.PDF-muodossa) niin voit toimittaa sen meillekin sähköpostilla. Sivutulo- tai Freelance verokortista riittää kopio, jonka voit lähettää vaikka skannattuna sähköpostilla.

Verovapaita korvauksia voidaan maksaa verottajan määräysten mukaisesti.

Työstä aiheutuneet kulusi ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia ja ne korvataan verottajan määräysten mukaisesti. Tälläisiä kuluja ovat esim: päiväraha, puolipäiväraha, kilometrikorvaukset, ateriakorvaus sekä tarvikekulut (materiaalit, työvälineet sekä markkinointi). Myös SOTU- ja vakuutusmaksujen sekä FLOY:n komission alv-osuus ovat vähennyskelpoisia.

Kulut maksetaan palkanmaksun yhteydessä, ja ne lasketaan ennen palkanmaksua. Tuolloin palkkasummasi vastaa työsi tulosta, ja näin ollen verot ja sivukulut pienenevät.

Vähennettävän tuotteen hinta voi olla korkeintaan 500 €. Mikäli hankinnassa oleva tuote on tätä kalliimpi, tulee lupa pyytää aina etukäteen. Yli 1000 € hankinnat voit vähentää omassa veroilmoituksessasi.

Vähennyksiin emme voi hyväksyä hankintoja, joihin voi liittyä yksityiskäyttöä, esim. puhelin, nettiyhteys, tietokone jne. Näitä kuluja voit vähentää omassa veroilmoituksessasi, mikäli verottaja katsoo näiden olleen tarpeellisia työsi tekemiseen.

Kirjanpitolain mukaisesti tarvitsemme kuluistasi kuitit, katso ohje seuraavasta kohdasta.

Kulutositteet eli kuitit voit lähettää meille joko postitse tai skannatuna tiedostot .PDF tai .JPG muodossa sähköpostin liitteenä. Jos toimitat sähköisesti niin säilytä alkuperäiset itselläsi. Skannaa kuitit tai ota niistä kuvat vaikka kännykän kameralla. Tarkista kuvien selkeys ennen lähettämistä. Kirjoita sähköpostin aiheeksi sen laskun numero, johon tositteet liittyvät. Tarvittaessa liitä mukaan myös selvitys siitä, miten kulut liittyvät laskuttamaasi työhön. Kätevimmin toimitat ne meille sähköpostilla osoitteeseemme kuitit@floy.fi.

Vakuutukset, eläkkeet ja työttömyysturva

FLOY:n kaikki kevytyrittäjät ovat automaattisesti tapaturmavakuutettuja (kevytyrittäjän tapaturmavakuutus) sekä rakennusalalla työskentelevät ovat vakuutettu toiminnan vastuuvakuutuksella miljoonaan euroon saakka (1 000 000 €). Toiminnan vastuuvakuutusta varten sinun tulee täyttää työnaloittamisilmoitus.

Maksetut korvaukset pienentävät työttömyysturvaa ja saat soviteltua päivärahaasi. Käytännössä sovittelu tarkoittaa sitä, että päivärahastasi vähennetään puolet saamastasi palkasta. Tarkempaa tietoa tästä saat päivärahan maksajalta.

Mikäli työllistyt kokopäiväisesti laskuttamalla kauttamme, et ole työtön työnhakija etkä näin ollen ole oikeutettu työttömyyskorvaukseen. Kokopäiväiseksi työskentelyksi tulkitaan yleensä 80% tai yli menevä aika tavanomaisesta työajasta ja päätöksen kokopäiväisyydestä tekee työvoimaviranomainen.

Kun tarvitset palkkatodistuksia, työtodistusta tai työsopimusta, saat ne pyynnöstäsi meiltä maksutta.

Rakennusala

Käännetyssä arvonlisäverovelvollisuudessa verovelvollinen on palvelun ostaja eikä myyjä (kuten normaalisti). Käännettyä verovelvollisuutta sovelletaan, jos kumpikin allaoleva ehto täyttyy:

1. palvelu on rakentamispalvelua tai työvoiman vuokrausta rakentamispalvelua varten

2. ostaja on elinkeinonharjoittaja, joka toiminnassaan muutoin kuin satunnaisesti myy rakentamispalvelua. Ostaja voi olla myös ns. välimies, joka myy edelleen rakentamispalvelua edellä mainitulle elinkeinonharjoittajalle.

Käännettyä verovelvollisuutta ei sovelleta esimerkiksi silloin, kun rakentamispalvelua ostaa yksityishenkilö.

Eli kun myydään rakentamispalvelua yrityksille on arvonlisävero 0%, mutta kun myydään yksityisille niin Alv on 24%.

FLOY Oy on Tilaajavastuu.fi -palvelun luotettava kumppani. Tämä antaa sinulle, sekä työntilaajalle varmuuden, että toimimme lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Pyynnöstä toimitamme tilaajavastuulain mukaisen todistuspaketin sähköpostilla veloituksetta.

Valttikortit ovat työturvallisuuslain mukaiset kuvalliset henkilötunnisteet rakennustyömaalle. Useimmilla työmailla vaaditaan Valttikortti, me tilaamme sinulle Valttikortin, jos työmaasi sellaista vaatii.

Valttikortin hankkiminen:

 • Toimita alkuperäinen verokorttisi meille postissa (ellei se jo ole meillä)
 • Lähetä sähköpostilla selkeä kasvokuva itsestäsi
 • Tilaamme sinulle Valttikortin
 • Toimitus tulee postitse suoraan sinulle. Toimitus kestää noin 14 päivää siitä kun olemme vastaanottaneet kaikki tilaukseen tarvittavat tiedot ja valokuvan.
 • Maksamme laskun suoraan toimittajalle ja vähennämme summan automaattisesti ennen palkanlaskentaa. Kortti maksaa toimituskuluineen 33,20 € (+alv).